Inspiratie: cele mai noi tendinte de design interior, sfaturi pentru zugravit si ce spun expertii in feng shui... totul aici!

VreauCuloare.ro VreauCuloare.ro
VreauCuloare.ro VreauCuloare.ro

tutorial

Editorial « inapoi
 
Deutek

Potriveste mobila cu peretii

Autor: Magdalena Manea
Potriveste mobila cu peretii

Click pe poza pentru a salva in caiet

Potrivirea peretilor cu mobila este un fapt care cere cateva cunostinte de design interior si coordinare a culorii. Living-ul este o incapere care face o prima impresie musafirilor, fiind prima camera pe care acestia o viziteaza. Culorile pot varia, si multe din deciziile in aceasta privinta depind de gustul tau personal.

Totusi, exista cateva reguli care guverneaza plasarea culorii in aceasta camera, cat si potrivirea mobilei cu culorile alese. Aceste doua elemente incep design-ul unei incaperi. Covorul si draperiile contribuie si ele de asemenea la design-ul unui living, insa nu sunt cele definitorii. Depind insa de culoarea peretilor si a mobilei.

Daca detii mobila deschisa la culoare, inainte de a redecora nu uita sa ai in minte cateva din bazele unui design. Culori deschisi la culoare cu mobila deschisa la culoare nu prea fac pereche buna. Ideea nu e ca nu o sa stii unde este mobila, doar ca camera nu va iesi cu nimic in evidenta.

Un contrast efectiv intre pereti si mobila este o prioritate atunci cand incepi design-ul unei incaperi. Deci, prima regula ar fi: foloseste mobila deschisa la culoare in contrast cu pereti de culoare mai inchisa.

Nu intelegem prin aceasta ca peretii ar trebui sa fie cea mai inchisa nuanta posibila. Totusi, ar trebui sa fie intr-o nuanta sesizabila mai inchisa decat culoarea mobilei. Daca, de exemplu, detii mobila de culoarea untului, o nuanta mai inchisa a peretilor va echilibra camera si va asigura un contrast sanatos atmosferei. O nuanta de verde pentru pereti ar fi o idee draguta pentru nuanta de unturiu a mobilei.

Cea mai neutra culoare pentru mobila este albul, dar aceasta nuanta este un pic sterila si arata orice pata de pe mobila. Iata a doua regula: foloseste nuantele calde ale mobilei cu cele calde ale peretilor si nuantele reci ale peretilor cu cele reci ale mobilei.

O nuanta de albastru deschis merge bine cu verde deschis sau violet. Combinand cu nuante de galben, portocaliu sau rosu, va da senzatia de incapere un pic haotica unde ochiul nu va putea discerne prea multe. Pastreaza nuantele de galben, rosu si portocaliu impreuna cu ele insele. Astfel te vei asigura de un design placut si in acord.

Dupa ce combini mobila deschisa la culoare cu pereti in nuante mai inchise, gandeste-te cum vor da impreuna covorul si draperiile. Un covor de obicei se va asorta cu peretii, in timp ce draperiile vor echilibra camera fiind asortate cu mobila. Nu incarca prea mult camera.

Cea mai importanta regula pe care trebuie sa o tii minte este aceea de a combina mobila deschisa la culoare cu peretii in nuante mai inchise. Diferenta de nuanta poate fi minima, dar suficienta pentru a oferi un contrast.

 

 
« inapoi
 

Comenteaza

Comentariu

Nume

Email

Site

Subiect

 
Sugestii
Te ajutam sa iti decorezi casa in culorile potrivite
Cele mai populare culori

Illuminating Yellow

(61-4)

Illuminating Yellow

(61-4)

Adauga in caiet

Vezi schemele cromatice

Cauta culoarea in magazine

X

Briht Lime

(81-6)

Briht Lime

(81-6)

Adauga in caiet

Vezi schemele cromatice

Cauta culoarea in magazine

X

Bare Bone

(54-1)

Bare Bone

(54-1)

Adauga in caiet

Vezi schemele cromatice

Cauta culoarea in magazine

X

Spray Light

(146-1)

Spray Light

(146-1)

Adauga in caiet

Vezi schemele cromatice

Cauta culoarea in magazine

X

VreauCuloare.ro VreauCuloare.ro
Revista online VreauCuloare.ro este oferita de Deutek pentru pasionatii de amenajari interioare, design si culoare.
 
Caietul meu

Acum poti pastra cele mai importante proiecte de culoare!

cum cumpar
Decoreaza! Alege-ti camera pe care vrei sa o decorezi... Sugestii Specialistii nostri... Gama de culori

Monocromia

Monocromia

Schema cromatica cea mai simpla si cel mai usor de folosit este monocromia.

Armonia

Monocromia

Aceasta schema foloseste culori adiacente una fata de cealalta, in cercul cromatic.

Complementara

Monocromia

Aceasta schema consta in alaturarea a doua culori complemetare.